Ε.Σ.Σ.Δ.Ε.

Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Δυτικής Ελλάδας

5ος Πανελλήνιος Ατομικός Διαγωνισμός Σκακιστικού Σκίτσου στα Καλάβρυτα

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία άνω των 200 ατόμων, ο Σκακιστικός Επιμορφωτικός Όμιλος Καλαβρύτων-Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ), διοργάνωσε και πραγματοποίησε στις 16 και 17/12/2017, στα Μαρτυρικά και Ηρωικά Καλάβρυτα (Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο Καλαβρύτων-ΚΕΔΙΚ) σε Πανελλήνια αποκλειστικότητα, υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και τη στήριξη του ΚΕΔΙΚ, τον “5ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟ (ΣΕ ΟΛΟΥΣ) ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΣΚΙΤΣΟΥ”.

Η Διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των Εκδηλώσεων Μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Ο Διαγωνισμός, είχε τυπωθεί στο Επίσημο Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων Μνήμης. Η συμμετοχή όλων και η παρακολούθηση, ήταν εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.

Εφέτος, έλαβαν μέρος 601 Δημιουργοί, από όλη την Ελληνική Επικράτεια, αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα του Ολοκαυτώματος και συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ανάπτυξη ιδεών Ειρήνης–Ισότητας–Ελευθερίας– Συμφιλίωσης μεταξύ των λαών.

Κατά γενική εκτίμηση, το επίπεδο των σκίτσων, εφέτος ήταν πολύ αξιόλογο και εκφραστικά χαρακτηριστικό.

Εφέτος, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι δημιουργίες των τροφίμων του ΚΕΔΙΚ, τα σκίτσα των Τροφίμων του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων Καλαβρύτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τα αντίστοιχα από παιδιά του Ιδρύματος Κράτησης Ανηλίκων.

Επιπλέον, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, συμμετείχαν εφέτος και πολλά Σχολεία για πρώτη φορά, ενώ εξακολούθησαν και παλαιότερες συμμετοχές, σημείο που δηλώνει ότι η Εκδήλωση αυτή έχει γίνει πλέον Θεσμός.

Αξιοπρόσεκτη ήταν επίσης, η επίσκεψη του Γυμνασίου Λαμίας στα Καλάβρυτα, ειδικά για τον Διαγωνισμό αυτόν.

Οι 2ήμερες (16-17/12/2017) Εκδηλώσεις (ανάμεσα σε άλλα) συμπεριλάμβαναν ποικίλα Σκακιστικά Δρώμενα (από Ν. Καμπάνη), Εργαστήριο Δημιουργίας Σκίτσου (από Γιάννη Γερούλια), Έκθεση Σκακιστικού Σκίτσου από ξένους γελοιογράφους (Επιμέλεια Γιάννη Γερούλια), Εισηγήσεις για Παιδαγωγική-Μορφωτική-Πολιτιστική αξία Ζατρικίου (από Κυριακή-Μαρία Καραγγελή), Τιμητικές Διακρίσεις, Επαίνους, Βραβεία, Βραβεύσεις.

Περισσότερα στην σελίδα του ΣΕΠΟΚΕ

Αφήστε την απάντησή σας