Ε.Σ.Σ.Δ.Ε.Ι.Ν

Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων

Σημαντική Ανακοίνωση – Πρόσκληση Συμμετοχής

Αγαπητοί φίλοι,

η ΕΣΣΠ βαδίζει σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι της πορείας της, εκσυγχρονίζεται και προετοιμάζεται για το καλύτερο μέλλον των μελών και των αθλητών της.

Ως το τέλος του μήνα αναμένεται επίσημα το αναθεωρημένο καταστατικό της, όπως προέκυψε από την καταστατική συνέλευση, στο οποίο εκτός των γεωγραφικών αλλαγών και του νέου λογότυπου που περιέχει, αποτελεί την αφετηρία για την μετάβαση της σε μία νέα περίοδο της οποίας κύριοι στόχοι είναι η ανάπτυξη και η αυτάρκεια της περιοχής μας αλλά και η κτήση-χρήση, βελτίωση και αξιοποίηση όλων των σύγχρονων μέσων και πόρων που βρίσκονται πλέον στην διάθεση μας. Με την ολοκλήρωση αυτής της στοχοθεσίας, η Ένωση θα έχει αναβαθμίσει σταθερά την λειτουργία και τις δυνατότητες της πολλαπλασιάζοντας το αποτελέσματα και τα οφέλη, επιτρέποντας περισσότερη και ποιοτικότερη ατομική ενασχόληση όλων μας επί της σκακιέρας.

Αναλυτικότερα:

Η Ένωση συγχρονίζεται με την διαμορφωθείσα από το τελευταίο καταστατικό πραγματικότητα και επικαιροποιεί την περιοχή ευθύνης της εξυπηρετώντας τα σωματεία των περιοχών της διοικητικής περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς και την γειτνιάζουσα περιοχή των Ιονίων που εξυπηρετούνται γεωγραφικά και επιθυμούν να συμμετέχουν στις διοργανώσεις μας.

Στο σκέλος της λειτουργίας η Ένωση πλέον αποσκοπεί στην αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου πόρου (ανθρώπινου και τεχνικού) που θα συνδράμει στο έργο της. Ως γνωστόν δεν περισσεύει κανείς στον χώρο μας και ταυτόχρονα δεν πρέπει να αποκλείεται/περιορίζεται κανείς. Στο πλαίσιο αυτό αμέσως μετά το καταστατικό καταρτίζεται εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας με τον οποίο χαρτογραφούνται καλύτερα τα αντικείμενα και οι δραστηριότητες του ΔΣ και της Ένωσης με σκοπό την οργάνωση και μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων της (ειδικά λόγω των περιορισμένων πόρων της). Στην κατεύθυνση αυτή διευκολύνεται η λειτουργία του ΔΣ και των μελών του αλλά και υπογραμμίζεται η οργάνωση των λειτουργιών, η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, η αξία της ατομικής έμπρακτης προσφοράς και η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του σύνολου μέσω της ανανέωσής του ώστε να επιτυγχάνονται οι σκοποί και να βελτιστοποιούνται τα αποτελέσματα για την Ένωση, τα μέλη και τους αθλητές της.

Για τον σκοπό αυτό από 01/01/2018 η Ένωση θα λειτουργεί ριζικά ανανεωμένη με κύρια εργαλεία το καταστατικό – εσωτερικό κανονισμό αλλά και τα ΔΣ – Επιτροπές – Διαδικασίες καθώς  και την επικουρική συνδρομή των φίλων -σκακιστών και μη- που θα θελήσουν να διαθέσουν χρόνο και ενέργεια στον κοινό σκοπό.

Σε αυτό σημείο απευθύνω ανοικτή πρόσκληση από μηδενική βάση και χωρίς περιορισμούς, σε όσους έχουν την διάθεση και την δυνατότητα να μοιραστούν αυτόν τον κοινό σκοπό και να ενταχθούν στην ομάδα μας. Τα αντικείμενα είναι πολλά και υπάρχει χώρος και εργασία για όλους μας (στελέχωση υφιστάμενων επιτροπών, δημιουργία νέων επιτροπών, ως και μελλοντική αναπλήρωση μελών ΔΣ βάσει των ισχυουσών διαδικασιών). Τα σχέδια προς υλοποίηση ακολουθούν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΣΣΠ (esspchess@gmail.com) άμεσα. Το συντομότερο βέβαια παραμένει το καλύτερο για λόγους καλύτερης οργάνωσης αλλά και το αργότερο δεν θα είναι απαγορευτικό.

Ολοκληρώνοντας ενημερώνουμε και εδώ ότι το ανακοινωθέν αγωνιστικό πρόγραμμα τροποποιείται (όλες οι διοργανώσεις εντός 2018) και θα ανακοινωθεί τις ερχόμενες ημέρες.

Με σκακιστικούς χαιρετισμούς

Γιώργος Καραμαλής

Για την ΕΣΣΠ

Αφήστε την απάντησή σας