Ε.Σ.Σ.Δ.Ε.Ι.Ν

Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων

Eπίσκεψη στα Μαρτυρικά Καλάβρυτα, της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Σταυρούλας Τσολακίδου

Εξαιρετικά επιτυχημένη, κατά γενική ομολογία, χαρακτηρίζεται η επίσκεψη (10-11 Ιουλίου) στα Ιστορικά και Μαρτυρικά Καλάβρυτα, της Παγκόσμιας πολυ-Πρωταθλήτριας Σταυρούλας Τσολακίδου.

Η προσκεκλημένη του Σκακιστικού Επιμορφωτικού Ομίλου Καλαβρύτων Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ), συνοδευομένη από τον Πρόεδρο του Σωματείου της (Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας) Βασίλειο Θεοδωρίδη (ο οποίος είναι και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας/ΕΣΟ), ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στην Εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε (10/7) υπό τη Αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων στο Τουριστικό Περίπτερο, της Κεντρικής Πλατείας. Με παρουσία επισήμων και πολύ κόσμου που πραγματικά είχε κατακλύσει την μεγάλη αίθουσα, έγινε (δια μέσω ειδικά παρασκευασμένου  βίντεο) παρουσίαση των μεγάλων επιτευγμάτων της 17χρονης Μαθήτριας Λυκείου και Σκακίστριας (3 Παγκόσμια Πρωταθλήματα, Πανελλήνια Ατομικά και Ομαδικά Πρωταθλήματα κλπ), στα οποία και στάθηκε στην εισαγωγή του και ο Πρόεδρος του ΣΕΠΟΚΕ Δρ Ν. Χ. Ραζής.

Ακολούθησαν βραβεύσεις και επιδώσεις βαρύτιμων αναμνηστικών εκ μέρους του ΣΕΠΟΚΕ, στην Στ. Τσολακίδου (το απέδωσε η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου/ΚΥ Καλαβρύτων Διδα Ιωάννα Σφυρή) και στον κ. Β. Θεοδωρίδη (το παρέδωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Διευθυντής του Νοσοκομείου/ΚΥ Καλαβρύτων και Ιδρυτικό Μέλος του ΣΕΠΟΚΕ κ. Λεωνίδας Βασιλόπουλος). Στην αντιφώνησή του, ο Αντιπρόσωπος της ΕΣΟ, στάθηκε ιδιαίτερα στο πολύπλευρο έργο

(σε Πολιτιστικό-Κοινωνικό επίπεδο) που 23 χρόνια τώρα παράγεται από τον ΣΕΠΟΚΕ, ενώ η πολυΠρωταθλήτρια μας, φανερά συγκινημένη, ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση και την υποδοχήδιηγήθηκε διάφορες εμπειρίες της από πολλά σημεία της υφηλίου που πήρε μέρος σε Πρωταθλήματα και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επισκεφθεί ξανά τα Καλάβρυτα. Στην θαυμαστή αυτή Εκδήλωση, παρευρέθηκαν -μεταξύ των άλλων- ο προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Καλαβρύτων “Η Κοίμηση της Θεοτόκου” Αιδεσιμολογιότατος π. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς (που στον ουσιαστικό χαιρετισμό του καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και υποσχέθηκε συνέχιση της συνεργασίας Δήμου-ΣΕΠΟΚΕ, προς όφελος του Πολιτισμού και των Δημοτών), ο τέως

Δήμαρχος-Ιδρυτικό Μέλος και Αθλητής του ΣΕΠΟΚΕ κ. Τάκης Νικολάου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού

Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ. Χρίστος Φωτεινόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας-Σρατηγός ε.α. κ. Σωτήριος Τσενές (που στην σύντομη και μεστή ομιλία του δρομολόγησε την περαιτέρω συνεργασία με τον ΣΕΠΟΚΕ), η Πρόεδρος του Συλλόγου Κερτεζιτών “Ο Στριφτόμπολας” κ. Γεωργία Χασαποπούλου (η οποία και συνόδευε παιδιά του Συλλόγου ντυμένα με παραδοσιακές στολές, προσδίδοντας ένα επιπλέον χρώμα στην Εκδήλωση), ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων-του Συλλόγου Ορειβασίας/Χιονοδρομίας/Αναρρίχησης-Ιδρυτικό Μέλος του ΣΕΠΟΚΕ κ. Χαρίλαος Ερμείδης, ο Εκπρόσωπος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ. Νίκος Κυριαζής, Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Εκδηλώσεων του ΣΕΠΟΚΕ (κκ Σταυρούλα ΓαντζούδηΓεωργιάδη/Ραζή,Θεοδόσης Παναγόπουλος-Νίκος Παπαδάτος-Γιώργος Τζουμάκης-Θεόδωρος Χαλμούκης).

Στο 2ο μέρος της Εκδήλωσης, ακολούθησαν (με δωρεάν συμμετοχή) ενδιαφέροντες Αγώνες Επίδειξης Σιμουλτανέ, όπου -σε 40(!!!) σκακιέρες (όπου τιμητικά την 1η κίνηση στην 1η σκακιέρα την πραγματοποίησαν από κοινού ο  Δήμαρχος Καλαβρύτων και η Πολυπρωταθλήτρια)-, η ακούραστη Σταυρούλα Τσολακίδου (περιχαρής-προσιτή-ευγενική και πολύ ξεχωριστή) όχι μόνο ξεδίπλωσε το σπάνιο ταλέντο της, σημειώνοντας ισάριθμες νίκες, αλλά φωτογραφήθηκε-συνομίλησε-μοίρασε αυτόγραφα και έδωσε οδηγίες και συμβουλές σε μικρούς και μεγάλους, που είχαν την ευκαιρία να παίξουν σκάκι με μια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, ιδιαίτερα ξεχώρισαν οι Σκακιστές του

ΣΕΠΟΚΕ Γριντ Μπέικερ (αγωνίζεται στην Εθνική Ολλανδίας δια αλληλογραφίας), Ηλίας Γιαννίτσας. Σταύρος Σταυρόπουλος, Θανάσης Πετρόπουλος, Bianca Covans, Χαράλαμπος Κοντής, Teki Lanai, Ν. Παπαδάτος, Χαράλαμπος Καραμούζης, Reghino Kefa, Redial Litsi, Παναγιώτης Μαρώσης,Αιμιλία Σινομένα, Μαρτσέλλο Ντόι, Αχιλλέας Δαφαλιάς, Ηρακλής Ντάνος, πιστοποιώντας με τον τρόπο αυτό και την αγωνιστική βελτίωση παικτών του Συλλόγου. Πέρα από τους συμμετέχοντες στους αγώνες, αξίζουν αναφοράς και τα πολλά παιδιά -αλλά και οι πολίτες- που παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον τις Εκδηλώσεις, οι οποίες και πλαισιώθηκαν με μικροφωνική και μουσική επένδυση.

Την επομένη ημέρα (11/7/2017) ακολούθησε επίσκεψη στην Μαρτυρική Πόλη των Καλαβρύτων, στο Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος (όπου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση από το Μέλος του ΔΣ του Μουσείου κ. Θεοδόση Παναγόπουλο και την κ. Ευσταθία Τζούδα που έζησε τα δραματικά γεγονότα της 13/12/1943) , στο Νοσοκομείο/ΚΥ Καλαβρύτων και στην Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου.

Ο ΣΕΠΟΚΕ, ευχαριστεί θερμά όλες και όλους που συμμετείχαν στις σημαντικές αυτές Εκδηλώσεις:

τους καλεσμένους, τα παιδιά, τους πολίτες, το Μουσείο για την προσφορά των αναμνηστικών, την κ. Ευστ. Τζούδα για την συγκινητική και γλαφυρή της αφήγηση, τον υπάλληλο του Δήμου Καλαβρύτων κ. Γεώργιο Πετρόπουλο για την σύνδεση και εκτύπωση της εξαιρετικής-έγχρωμης αφίσας, το εργατοτεχνικό προσωπικό του Δήμου Καλαβρύτων για την συμβολή του, τον κ. Νίκο Κυριαζή για την βοήθειά του στην επεξεργασία της παρουσίασης και το πλούσιο φωτορεπορτάζ, τους χορηγούς (ξενοδοχεία “Άνεσις”-“Κύναιθα”, εστιατόρια “Ο Έλατος”-“Χωριάτικη Ταβέρνα Σκεπαστού”-”Πηγές” Ρηγόγιαννη Πλανητέρου, Πρακτορείο

ΠΡΟΠΟ “Τσάφος”, Κρεοπωλείο και Εστιατόριο “Σπέρχος”, Καφέ Ζαχαροπλαστεία “Έντεχνο”-”ΓΡΙΓΡΙ”-”Ορεινό”-”Ερμείδης”, Πρατήριο υγρών καυσίμων “Τζόβολος”, Super Market “Τζουμάκας”, Καφέ και Μάρκετ “Θανάσης”,Φωτογραφία “Παπαγεωργίου Φάνης”, “Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σκεπαστού”. Χωρίς την βοήθειά τους, η πραγματοποίηση τέτοιων ποιοτικών Εκδηλώσεων που προάγουν όχι μόνο τον Αθλητισμό αλλά και τον Πολιτισμό, θα ήταν προβληματική.

Αφήστε την απάντησή σας