Ε.Σ.Σ.Δ.Ε.

Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Δυτικής Ελλάδας

Σιμουλτανέ και «solving show» στη Ναύπακτο

Σιμουλτανέ και «solving show» στη Ναύπακτο

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο Αθλητικός Σκακιστικός Όμιλος Ναυπάκτου (Α.Σ.Ο.Ν.) ‘’ΕΠΑΧΤΟΣ’’ σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο   25 Αυγούστου 2012 Σκακιστική βραδιά στην Ψανή Ναυπάκτου

Πιο συγκεκριμένα στην παραλία ‘’Ψανής’’  δίπλα από το ιταλικό εστιατόριο “Bocca di rosa” που ήταν και ο χορηγός της εκδήλωσης μαζί με την «Canon- Δημητρόπουλος» διεξήχθη  αγώνας  επίδειξης σκακιού (Σιμουλτανέ) – ένας με όλους – με τον διεθνή μαιτρ Νίκο Καλέση. Η συμμετοχή ήταν  ελεύθερη και πάνω από 40 Ναυπάκτιοι -ως επί το πλείστον- σκακιστές και σκακίστριες τέθηκαν αντίπαλοι του Νίκου Καλέση, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ελλήνων σκακιστών. Συγκριτικά πάντως με την προ διετίας παρουσία του στην πόλη μας,  για τον διεθνή μαίτρ,  οι παρτίδες αποδείχθηκαν πολύ πιο δύσκολες, καθώς  δεν απέφυγε τελικά την  ήττα από τον σκακιστή του ΑΣΟΝ Χρήστο Μαλλά,  ενώ υποχρεώθηκε να παραχωρήσει και δύο ισοπαλίες στους νεαρούς Κ. Κούρογλου και Γ. Βασιλόπουλο.

Μετά το τέλος  του αγώνα επίδειξης διοργανώθηκε   στον ίδιο χώρο πρωτότυπος διαγωνισμός λύσης σκακιστικών προβλημάτων «solving show» με υπεύθυνο της διοργάνωσης   “solving” τον  Μάριο Αναστασίου,  σκακιστή του Συλλόγου Ζήνωνα Γλυφάδας.  Το «solving show» εξελίχθηκε σαν ένα   τηλεπαιχνίδι με βιντεοπροβολέα,  στο οποίο συμμετείχαν  16 νεαροί σκακιστές και σκακίστριες του ΑΣΟΝ – Έπαχτος.  Οι διαγωνιζόμενοι ανά δύο,  έλυναν  σκακιστικά προβλήματα αναζητώντας ματ με μια κίνηση και νικητής αναδεικνυόταν αυτός που  συγκέντρωνε πρώτος τρεις βαθμούς. Όποιος έβρισκε τη λύση του κάθε σκακιστικού προβλήματος κέρδιζε έναν βαθμό, ενώ σε περίπτωση λανθασμένης απάντησης τον βαθμό κέρδιζε ο αντίπαλός του.

Από τους 16 που ξεκίνησαν,  με νοκ άουτ αναμετρήσεις και αποκλεισμούς,  το παιχνίδι οδηγήθηκε στην τελική 4άδα και ύστερα από τον μεγάλο και τον  μικρό τελικό που διεξήχθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον,  νικήτρια αναδείχθηκε η Κ. Κατσιγιάννη, ενώ την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Ε. Μπανιά και την τρίτη ο Β. Κρίτσας. Παράλληλα  με τις δύο αυτές εκδηλώσεις στο χώρο της Ψανής είχε απλωθεί η μεγάλη σκακιέρα που διαθέτει ο σκακιστικός όμιλος της πόλης μας δίνοντας  έτσι τη δυνατότητα σε πολλά παιδιά να παίξουν με τα μεγάλα πιόνια σε μια πρωτόγνωρη για αυτά εμπειρία.

Αφήστε την απάντησή σας