Ε.Σ.Σ.Δ.Ε.Ι.Ν

Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων

3o Πρωτάθλημα Επαγγελματικών Τάξεων

3ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ “ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ”

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ο Αθλητικός Σύλλογος Πατρών «Προμηθέας» σε συνεργασία με το Επιστημονικό  Πάρκο Πατρών διοργανώνει το 3ο Πρωτάθλημα Επαγγελματικών Τάξεων από Παρασκευή 17 έως Κυριακή 19 Ιουνίου 2011.

ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Οι κλιματιζόμενοι χώροι του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών ( στο Πλατάνι Πατρών).

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Ελεύθερη για όλους.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Ατομικό ελβετικό σύστημα 7 γύρων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:

Παρασκευή 17 Ιουνίου ώρα 18.30 ΕΝΑΡΞΗ
Παρασκευή 17 Ιουνίου ώρα 19.00 1ος γύρος
Παρασκευή 17 Ιουνίου ώρα 20.15 2ος γύρος
Σάββατο 18 Ιουνίου ώρα 18.00 3ος γύρος
Σάββατο   18 Ιουνίου ώρα 19.15 4ος γύρος
Σάββατο 18 Ιουνίου ώρα 20.30 5ος γύρος
Κυριακή 19 Ιουνίου ώρα 11.00 6ος γύρος
Κυριακή 19 Ιουνίου Ώρα 12.15 7ος γύρος

Αναβολές δεν δίνονται.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: 25 λεπτά ο κάθε αθλητής για όλη την παρτίδα + 10 δευτερόλεπτα ανά κίνηση.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ & ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΑΓΩΝΩΝ: Διευθυντής αγώνων ορίζεται ο κ. Παντελής Αθανασίου . Τον Διαιτητή θα ορίσει η ΤΕΔ σε συνεννόηση με τους διοργανωτές.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Ο κάθε σκακιστής έχει το δικαίωμα να υποβάλει ένσταση εναντίον απόφασης του διαιτητή, την οποία καταθέτει πριν την κλήρωση του επόμενου γύρου καταβάλλοντας παράβολο 30€ στην διεύθυνση των αγώνων.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΚΑΤΑΤΑΞΗ: Η νίκη σε κάθε παρτίδα δίνει 1 πόντο, η ισοπαλία 0,5 και η ήττα 0.

Κριτήρια ισοβαθμίας: Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύον τα εξής κριτήρια ισοβαθμίας:  1)Τουρνουά ισοβάθμων  2) Αθροιστική βαθμολογική πρόοδος και η άρση της  3) Μπούχολτς  4) Σόννεμπορν-Μπέργκερ  5) Αριθμός νικών
6) Ποσοστό επιτυχίας επί τοις % με τα μαύρα  7) Κλήρωση.

Ομαδική Βαθμολογία : Με τη δήλωση συμμετοχής κάθε σκακιστής δηλώνει και το επάγγελμά του και πριν την εκκίνηση του τουρνουά κατατάσσεται σε μία «επαγγελματική τάξη». Η βαθμολογία κάθε ομάδας προκύπτει από την άθροιση των επιμέρους αποτελεσμάτων των τεσσάρων μελών της με το καλύτερο αποτέλεσμα στο ατομικό πρωτάθλημα . Σε περίπτωση ισοβαθμίας αθροίζονται τα επιμέρους κριτήρια ισοβαθμίας.

Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει συμφωνία των σκακιστών για να κατέβει «ομάδα», όλοι μπορούν να συμμετάσχουν ατομικά και απλώς ο διοργανωτής θα τους κατατάξει σε μία «επαγγελματική τάξη» για τους σκοπούς της ομαδικής βαθμολογίας. Ο διοργανωτής έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει τη σύνθεση των ομάδων κατά την κρίση του (πριν τον 1ο γύρο) για την καλύτερη διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

ΕΠΑΘΛΑ:

Ατομικά: 1ος Γενικής κατάταξης: κύπελλο + μετάλλιο
2ος Γενικής κατάταξης:  μετάλλιο
3ος Γενικής κατάταξης:  μετάλλιο

Ομαδικά: Η πρώτη ομάδα χρυσά μετάλλια στους αθλητές της (οι 4 πρώτοι που συνεισέφεραν τους βαθμούς). Παρομοίως ασημένια μετάλλια στους αθλητές της δεύτερης ομάδας και χάλκινα μετάλλια στους αθλητές της τρίτης ομάδας. Σε περίπτωση αθλητών που συνεισέφεραν τους ίδιους βαθμούς, χρησιμοποιούνται τα κριτήρια άρσης της ισοβαθμίας της ατομικής βαθμολογίας.

Σε περίπτωση κατάκτησης περισσοτέρου από ένα επάθλου ο νικητής παίρνει όλα τα έπαθλα που του αναλογούν

ΓΕΝΙΚΑ: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται σε αυτή την προκήρυξη ισχύουν οι κανονισμοί αγώνων ατομικών πρωταθλημάτων καθώς και οι κανονισμοί της FIDE και της ΕΣΟ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον Διευθυντή αγώνων κ. Παντελή Αθανασίου τηλ. 6983507263 έως και μία ώρα πριν την έναρξη του πρώτου γύρου.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΙΟΛΙΟΣ            ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Αφήστε την απάντησή σας